Reflexology boleh menolong badan untuk mengubati diri sendiri melalui pelepasan racun dan kotoran yang berkumpul di dalam badan yang menyebabkan kesakitan dan penyakit. Selepas sesi urutan pertama, anda akan berasa lebih tenang, relaks dan stabil. Pasa sesi ketiga dan keempat pula, anda akan mempunyai beberapa peningkatan pada kesihatan anda.

Biasanya, faedah reflexology dikaitkan dengan kekurangan tekanan. Sebab, kaki dan tangan menetapkan paras tekanan pada bahagian tubuh badan lain. Kaki dan tangan juga adalah faktor yang cepat mengganggu isyarat tekanan dan homeostasis (keseimbangan badan).

Penggunaan reflexology untuk mengubati keadaan teruk ataupun penyakit masih dalam penyelidikan. Oleh itu, banyak pennyelidikan masih lagi perlu dijalankan untuk mengeluarkan definasi tetap kepada fakta tersebut.

Reflexology adalah tambahan dan kadang kala pelengkap dalam standard kesihatan. Ia tak sepatutnya ditepikan sebagai nasihat perubatan sahaja. Sila menggunakannya secara arif kerana kami amatlah membimbangkan kesihatan anda.

 

  Menjadikan sistem dan organ-organ badan seimbang
  Mengaruhkan anda ke keadaan relaks
  Menolong pengederaan
  Membawa keselesaan kepada keadaan kronik
  Menyembuhkan tenaga badan
  Menbersihkan badan daripada racun dan kotoran
  memberi stimulasi kepada kreativity dan produktiviti

 

Reflexology adalah rawatan semula jadi yang selamat (Reflexology is a safe...) Ia adalah cara yang baik untuk beristiharat, memberi keseimbangan dan harmoni kepada tubuh badan. Anda tidak perlu menunggu jangkitan penyakit untuk mempunyai satu sesi reflexology.

 

Reflexology memberi stimulasi kepada sistem lympatic dan mengurangkan risiko jangkitan. Ia membersihkan racun dan kotoran daripada badan dan memberi stimulasi kepada pembuatan edorphins. Oleh itu, badan anda akan mempunyai system imuniti yang sihat dan memberikan anda lebih tenaga.

Reflexsology memulangkan tenaga kepada tubuh badan keseluruhannya dengan membuka jalinan tenaga baru.
Reflexology membantu dalam keadaan seperti:

Allergies
Arthritis
Asthma
Masalah belakang
Bowel Disorders
Constipation
Darah tinggi
Eczema
Bahu berkaku
Gynecological Disorders
Hay Fever
Insomnia
Masalah lutut
Multiple Sclerosis
Tegang otot
PMS/Hormonal Problems
Thyroid Imbalance
Masalah sistem penafasan
Sinusitis
Stress Disorders
Masalah leher